Adana’da 5 domuz gribi vakası

Adana’da Haziran ayından bu yana 5 kişide domuz gribi tespit edildiği bildirildi. Sağlık İl Müdürü Aytekin Kemik, yaptığı açıklamada, domuz gribi sebebiyle 5 ay içinde hastanelere 54 kişinin başvurduğunu söyledi.

Bu güne kadar 5 kişide domuz gribine rastlandığını anlatan Kemik, “Bu kişilerden 2’si yurtdışından gelen vatandaşlarımızdı. Tedavileri yapıldı, sağlıklarında bir sorun yok.” dedi. Şu anda ilköğretim öğrencisi bir çocuk, üniversiteli bir genç ile bir lise öğrencisinin tedavilerinin sürdüğünü dile getiren Kemik, “İlköğretim öğrencisinin evinde tedavisi sürüyor. Domuz gribine Diyarbakır’dan gelen üniversite öğrencisinde rastlandı. Bir lise öğrencisinin tedavisi devam ediyor.” diye konuştu.

Domuz gribiyle ilgili Adana havaalanındaki önlemlerin sürdüğünü, yurtdışından gelenlerin taramasının yapıldığına dikkat çeken Kemik, şunları kaydetti: “Adana’da Sağlık Bakanlığı’nca kurulacak domuz gribiyle ilgili laboratuvar gelecek hafta tamamlanacak. Artık tahliller Ankara’da değil Adana’da yapılacak. Bakanlıktan gelecek talimatlar doğrultusunda ise aşılama çalışmalarına başlanacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Arama Kutusu

Followers

bağlantılar

Tüm Hakları Saklıdır - Domuz Gribi: Adana’da 5 domuz gribi vakası
anarşik çocuksamurai jack